znajdziesz tu przepisy na dania wegetariańskie, domowe wypieki i desery i nie tylko...:
O autorze
Zakładki:
POZOSTAW ¦LAD PO SOBIE
Ulubione
Współpraca napisz do mnie blenda2007@o2.pl
Darmowe licznikiDurszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl
Kategorie: Wszystkie | blenda2007@o2.pl | kontakt
RSS
czwartek, 31 stycznia 2013



  • 3/4 kostki margaryny
  • 1szkl.cukru
  • 1 szkl. m±ki TORTOWEJ
  • 1 szkl m±ki ziemniaczanej
  • 3 zółtka
  • 5 białka (ubić na sztywn± pianę)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kakao

Utrzeć żółtka z cukrem. Dodać margarynę trzyman± w temp pokojowej, ubite na sztywn± pianę białka oraz wszystkie pozostałe składniki oprócz kakao

Do wysmarowanej lub wylozonej papierem do pieczenia blachy wlewamy tak ok 3/4 ciasta, do pozozstalej czesci doddajemy kakao i mieszamy dodajemy na gore i juz nei mieszamy. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok 50 min 

Polecam wyprobować smacznego blenda:)

 

 

 

 

 

 

07:47, blenda2007
Link Komentarze (1) »
¶roda, 30 stycznia 2013

WITAJCIE DZI¦ MAM DLA WAS PRZEPIS NA TORTILLE. NIE TAKˇ ZWYKŁˇ ALE DUŻˇ ZAWARTO¦CIˇ BŁONNIKA. WIEC TROSZKE BARDZIEJ DIETETYCZNˇ. 

SKŁADNIKI:

- 2 SZKL MˇKI

- 1/4 SZKL CIEPŁEJ WODY 

- GAR¦Ć OTRĘBÓW PRZENNYCH I ŻYTNICH

- 1 ŁYŻKA OLIWY 

PRZYGOTOWANIE:

WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIESZAMY RAZEM AZ DO MOMENTU AZ CIASTO BĘDZIE ODTAWAC OD DŁONI WAŁKUJEMY NA CIENKIE CIASTO I SMAZYMY NA PATELNI KONIECZNIE BEZ TŁUSZCZU PRZYGNIATAJˇC BˇBLE KTÓRE SIE TWORZA PODCZAS SMAŻENIA.

POLECAM BLENDA

07:44, blenda2007
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 29 stycznia 2013

WITAJCIE DZI¦ PRZEPIS NA BABKĘ CYTRYNOWˇ , PYSZNA PULCHNA CYTRYNOWA ¦WIETNA DO KAWY. GORˇCO POLECAM. 

SKŁADNIKI:

-1 SZKL MˇKI TORTOWEJ

- 3/4 SZKL MˇKI ZIEMNIACZANEJ

- 2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

- 4 JAJA (+ 4 BIAŁKA JA DODAŁAM BO MIAŁAM ZAPAS I MUSIAŁAM ZUŻYĆ)

- KOSTKA MARGARYNY

- 1 SZKL CUKRU PUDRU

- 2 CYTRYNY 

- NA LUKIER 1/8 SZKL CUKRU PUDRU OK 1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY

PRZYGOTOWANIE

SYPKIE SKŁADNIKI PRZESIAĆ. DODAĆ MARGARYNE (TRZYMAMY W TEMPERATURZE POKOJOWEJ)SOK Z CYTRYN WYCISKAMY. SPARZONˇ SKÓRKE ¦CIARAMY NA TARCE I RÓWNIEŻ DODAJEMY. DAJEMY ŻÓŁTKA. BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNˇ PIANĘ I DODAJEMY NA KONIEC LEKKO ŁˇCZˇC SKŁˇDNIKI. PIECZEMY W ROZGRZANYM PIEKARNIKU OK 50 MIN.

PO WYSTYGNIĘCIU POLEWAMY LUKREM (CUKIER ROZCIERAMY Z SOKIEM Z CYTRYNY)

POLECAM BLENDA:)

12:22, blenda2007
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 28 stycznia 2013

KARPATKA NIC DODAĆ NIC UJˇC:)



Składniki:
Ciasto parzone:

  • 1 szklanka wody
  • 150g margaryny
  • 1 szklanka m±ki pszennej
  • 5 jajek
  • szczypta soli
  • szczypta proszku do pieczenia (tak na koniec noża

Masa budyniowa:

-2 budynie wanioliowe

- 1 łyżka cukru

- 1/8 szkl soku z cytryny

- 1 margaryna

-CUKIER PUDER DO POSYPANIA

PRZYGOTOWANIE:



  1. Przygotować ciasto. Wodę zagotować z margaryn±. Garnek ¶ci±gn±ć z pieca i mieszaj±c energicznie (najlepiej łyżk± drewnian±), dodać m±kę. Garnek postawić z powrotem na piecu i gotować na małym ogniu, ci±gle mieszaj±c, ok. 2- 3 minut. (Ciasto ma być jednolite i ładnie odchodzić od garnka). Ciasto pozostawić na chwilę do ostygnięcia. (Najłatwiej przełożyć do miski lub innego garnka, wtedy szybciej ostygnie, ale nie musi całkowicie). Do lekko ciepłego lub zimnego ciasta, miksuj±c mikserem, dodać po jednym jajku, szczyptę soli i proszek do pieczenia.
  2. Ciasto podzielić na 2 czę¶ci.
  3. Formę prostok±tn± o wymiarach ok. 35x 24cm wysmarować margaryn± i posypać m±k±. Połowę ciasta rozprowadzić łyżk± w formie.
  4. Piec w nagrzanym piekarniku, na złoty kolor, ok. 30min. w temperaturze 180°C. W ten sam sposób upiec drug± połowę ciasta.
  5. BUDYŃ PRZYGOTOWAĆ JAK NA OPAKOWANIU DODAĆ CUKIER CYTRYNE LEKKO PRZESTUDZIĆ ABY PO DODANIU MARGARYNY MASA NIE ¦CIELA SIE. DODAJEMY MARGARYNE I MIKSUJEMY. 
  6. GOTOWOˇ MASE WYKLADAMY NA CIASTO I PRZYKRYWAMY KOLEJNYM CIASTEM POSYPUJEMY CUKREM PUDREM 
  7. SMACZNEGO:)
07:50, blenda2007
Link Komentarze (2) »
pi±tek, 25 stycznia 2013

WITAJCIE. DZI¦ MAM DLA WAS PRZEPIS NA PYSZNY TORCIK CZEKOLADOWY. UDAL SIE LEPSZY NIZ OSTATNIO. PEWNIE DLATEGO ZE W TYM MIEJSCU BARDZO PRZYDALA MI SIE NAGRODA KTÓRA WYGRALAM W KONKURSIE U BERNADETTY Z www.prawodogotowaniazpasj±.blox.pl (to tylko jedna z nagród)SZPATUŁKA DO TORTÓW Z FIRMY FISKARS.DZIEKI NIEJ WSZYSTKIE MOJE WYPIEKI Z MASAMI Sˇ ¦LICZNE:)ZA TO I ZA WSZYSTKIE POZOSTAŁE WYGRANE W KONKURSIE RZECZY JESZCZE RAZ CHCIAŁABYM JEJ SERDECZNIE PODZIĘKOWAC:):*


SKŁADNIKI NA BISZKOPT:



  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki m±ki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 ŁYŻKI OLIWY
  • zapach waniliowy

SKŁADNIKI NA MASĘ:

- 1 KOSTKA MASŁA

- 1/2 SZKL CUKRU PUDRU

- 4 ŁYŻKI KAKAO

- DODATKOWO DŻEM ¦LIWKOWY

do nas±czenia:

-woda i sok z cytryny

PRZYGOTOWANIE

ŻÓŁTKA miksujemy z cukrem na puszyst±,aksamitn± masę,następnie dodajemy m±kę stopniowo oliwe i proszkiem do pieczenia,a na koniec kilka kropel zapachu waniliowego. na koniec dodajemy ubite na sztywna piane zołtka.Pieczemy w temp.200* przez 40 min. Przekrajamy na 3 czę¶ci (po wystydzeniu)i każda warstwe nasaczamy. ubijamy w blenderze mase masło cukier i kakao mieszamy. każda z warstw smarujemy dzemem i masa i dzemem i masa itd zdobimy czekamy do nastepnego dnia ze zjedzeniem

smacznego:)

11:00, blenda2007
Link Komentarze (4) »
¶roda, 23 stycznia 2013

DZI¦ PRZEDSTAWIAM WAM PRZEPIS NA MUFFINKI CZEKOLADOWE. :)

SKŁADNIKI:

- 4 JAJA

- 1,5 SZKL MˇKI

- 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA

- 1 SZKL CUKRU

- 4 ŁYŻKI KAKAO

- 1/2 KOSTKI MARGARYNY

PRZYGOTOWANIE:

DO GARNKA Z NIEWIELKA ILO¦CIˇ WODY WRZUCAMY MARGARYNE CUKIER CZEKAMY AZ SIE ROZPUSCI I DODAJEMY KAKAO. ZAGOTOWUJEMY. OODSTAWIAMY W ZIMNE MIEJSCE. BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNˇ PIANĘ. ŻÓŁTKA Z MˇKˇ I PROSZKIEM DO PIECZENIA MIKSUJEMY. DODAJEMY PRZESTUDZONˇ MASE CZEKOALADOWˇ MIKSUJEMY NA KONIEC DODAJEMY PIANE Z BIALEK I DELIKATNIE MIESZAMY. GOTOWˇ MASĘ WLEWAMY DO SILIKONOWYCH FOREMEK I PIECZEMY OK 30 MIN W ROZGRZANYM PIEKARNIKU.  

POLECAM DO WYPRÓBOWANIA POZDRAWIAM BLENDA:)

08:45, blenda2007
Link Komentarze (4) »
wtorek, 22 stycznia 2013

WSZYSCY CHYBA JA ZNACIE TAKI ZAPOMNIANY PRZEPIS:)PRZYNAJMNIEJ PRZEZEMNIE :)

SKŁADNIKI:

- 30 DKG PIECZAREK

- PUSZKA KUKURYDZY

- 2 JAJA NA TWARDO

- SZCZYPIOREK

-SÓL PIEPRZ

- 1 ŁYŻKA MAJONEZU

PRZYGOTOWANIE:

PIECZARKI OBIERAMY ZE SKÓRKI I KROIMY W KOSTKĘ I GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE DO MIEKKO¦CI. GOTUJEMY JAJA NA TWARDO. UGOTOWANE PIECZARKI WRZUCAMY DO MISKI DODAJEMY POKROJONE W KOSTKE JAJA SZCZYPIOREK DOPRAWIAMY SOLA PIEPRZEM I DODAJEMY MAJONEZU DOKLADNIE MIESZAMY. POLECAM WYPROBOWAC TEN PRZEPIS SAŁATKA JEST NAPRAWDE MEGA DOBRA:)

07:36, blenda2007
Link Komentarze (2) »
poniedziałek, 21 stycznia 2013

Znane na cały ¶wiat amerykańskie ciastka, bardzo czekoladowe. Proste w przygotowaniu.  Nazwa pochodzi od ich br±zowego koloru. 

SKŁADNIKI:

-4 JAJA

-250 ML CZEKOLADY MLECZNEJ

- 1/2 KOSTKI MASŁA

- 1 SZKLANKI MˇKI

- SZCZYPTA SOLI

- 5 ŁYŻEK MLEKA

PRZYGOTOWANIE

CZEKOLADĘ ROZPU¦CIĆ Z MLEKIEM I MASŁEM. DO MISKI WSYPAĆ MˇKĘ ŻÓŁTKA (BIAŁKA UBIJAMY ODDZIELNIE)SÓL I MIESZAĆ STOPNIOWO DODAJEMY WYSTUDZONˇ CZEKOLADĘ NA KONIEC DAJEMY BIAŁKA. PIECZEMY W ROZGRZANYM PIEKARNIKU OK 45 MIN

POLECAM I POZDRAWIAM BLENDA

 

13:55, blenda2007
Link Komentarze (1) »
czwartek, 17 stycznia 2013

POPULARNA ZNANA JUZ CHYBA WSZYSTKIM FAJNY I SZYBKI POMYSŁ NA SAŁATKĘ POLECAM:)

SKŁADNIKI:

- 3 OPAKOWANIA ZUPEK CHIŃSKICH NAJLEPIEJ PIKANTNYCH

- PUSZKA KUKURYDZY

- PĘCZEK SZCZYPIORKU

- 4 JAJA UGOTOWANE NA TWARDO

- 6 PLASTERKOW SERA ŻÓŁTEGO

- 1 ŁYŻKA MAJONEZU

PRZYGOTOWANIE:

ZUPKI CHIŃSKIE ZALEWAMY GORˇCˇ WODˇ TAK ABY TYLKO ZAKRYŁA MAKARON. WSYPUJEMY KUKURYDZE ¦CIERAMY JAJA  KROIMY SER ŻÓŁTY W KOSTKE I TNIEMY SZCZYPIOREK DODAJEMY MAJONEZ I MIESZAMY. 

SAŁATKA JEST NAPRAWDE MEGA SZYBKA I BARDZO SMACZNA WSZYSTKIM GORˇCO POLECAM DO WYPRÓBOWANIA

POZDRAWIAM BLENDA:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08:42, blenda2007
Link Komentarze (5) »
wtorek, 15 stycznia 2013

WITAJCIE DZI¦ MAM DLA WAS PRZEPIS NA CHRUST FAWORKI KTÓRE BARDZO MI SIE KOJARZˇ Z CZASEM KARNAWAŁU. ZNALAZLAM PRZEPIS W BARDZO STAREJ KSIˇŻCE KUCHARSKIEJ I POWIEM SZCZERZE WYSZŁY OBŁEDNE

SKŁADNIKI:

- 4 ŻÓŁTKA

- 3 ŁYŻKI ¦MIETANY

- OK 3 SZKL MˇKI (ILE SIĘ WEZMIE)

- SZCZYPTA SOLI

- 3 ŁYŻKI SPIRYTUSU

-CUKIER PUDER DO POSYPANIA,OLIWA, BIBUŁA DO ODSˇCZENIA

PRZYGOTOWANIE:

WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZAGNIATAMY I CIASTEM BIJEMY W STÓŁ (PO CO PYTACIE? PO TO ABY CIASTO BYŁO CHRUPKIE PO USMAŻENIU)ROZWAŁKOWUJEMY I TNIEMY PASKI ZA POMOCA RADELKA W SRODKU NACICNAMY DZIURKE I WYWIJAMY NASTEPNIE WRZUCAMY NA ROGRZANY OLEJ I SMAZYMY NA JEDNEJ I DRUGIEJ STRONIE NA KONIECF POSYPUJEMY CUKREM PUDREM I JEMY

ZACHECAM DO WYPROBOWANIA I POZDRAWIAM BLENDA;)

13:49, blenda2007
Link Komentarze (3) »
poniedziałek, 14 stycznia 2013

SKŁADNIKI:

- 4 JAJA

- 1 SZKL MˇKI

- 1/2 SZKL CUKRU PUDRU

- 1 ŁYŻECZKA PROSZEK DO PIECZENIA

- 1 ŁYŻKA CUKRU WANILIOWEGO

- 1/2 SZKL OLEJU

- 3 PASKI CZEKOLADY 

PRZYGOTOWANIE:

BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNˇ PIANĘ. W ODDZIELNYM NACZYNIU UBIJAMY ŻOŁTKA CUKIER DODAJEMY MˇKE PROSZEK CUKIER WANILIOWY STOPNIOWO DODAJEMY OLIWE NA KONIEC DODAJEMY BIAŁKA I DELKATNIE MIESZAMY. CZEKOLADE ¦CIERAMY NA TARCE DODAJEMY DO MASY I DELIKATNIE MIESZAMY. WKˇŁDAMY WSZYSTKO DO BABECZEK SILIKONOWYCH I PIECZEMY W ROZGRZANYM PIEKARNIKU OK 45 MIN. SMACZNEGO POZDRAWIAM BLENDA:)

09:17, blenda2007
Link Komentarze (4) »
czwartek, 10 stycznia 2013

OSTATNIO SPODZIEWAŁAM SIĘ GO¦CIA I MUSIALAM WYMY¦LIĆ COS NA SZYBKO I TAK POWSTALO MEGA BŁYSKAWICZNE CIASTO KTÓRE UWAŻAM ZE MOŻNA NAZWAĆ HITEM TEGO ROKU BO JEST PROSTE SMACZNE I MEEEGA SZYBKIE:)

SKŁADNIKI:

 

- 4 PACZKI HERBATNIKÓW

- ¦MIETANA KREMOWA DO ZUP I SOSÓW NP Z DANONE (TA CZERWONA)

- SOK Z 1/4 CYTRYNY

- 1/2 SZKL CUKRU PUDRU

- 2 PASKI GORZKIEJ CZEKOLADY STARTEJ NA WIÓR


PRZYGOTOWANIE:

DO ¦MIETANY DODAJEMY CUKIER PUDER I CYTRYNE MIESZAMY. MACZAMY W NIEJ HERBATNIKI I POKOLEI UKŁADAMY W NACZYNIU DO MOMENTU AZ SKONCZA SIE HERBATNIKI I MASA NA KONIEC POSYPUJEMY CZEKOLADA. WKŁADAMY DO LODÓWKI NA OK 1 GODZINE (TAK ZEBY SIE WSZYSTKO PRZEGRYZŁO)POWIEM WAM ZE TO W CHWILI OBECNEJ MOJE ZDECYDOWAIE NAJLEPSZE CIASTO:)HERBATNIKI STAJA SIE PUSZYSTE MIEDZY NIMY TWORZY SIE BIAŁA ROZPŁYWAJACA W USTACH MASA A MAŁA ILO¦Ć CZEKOLADY SPRAWIA ZE NIE JEST MEGA SLODKIE. NAPRAWDE BARDZO WAM POLECAM I POZDRAWIAM BLENDA:)

08:18, blenda2007
Link Komentarze (8) »
¶roda, 09 stycznia 2013

ZARAZ PO ¦WIETACH OKAZAŁO SIĘ ZE ZOSTALA MI PRAWIE CAŁA PUSZKA MAKU Z BAKALIAMI POSTANOWIŁAM WYKORZYSTAC TO JAKOS I POWSTAŁO PROSTE CIASTO KRUCHE Z MAKIEM:)

SKŁADNIKI:

- 3 ŻÓŁTKA

- 2 ŁYŻKI ¦MIETANY

- 4 ŁYŻEK MASŁA

- 2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

- 1/4 SZKL CUKRU

-MAK Z BAKALIAMI W PUSZCE

PRZYGOTOWANIE:

SKŁADNIKI NA CIASTO ZAGNIATAMY I WSADZAMY DO LODÓWKI NA PÓŁ GODZINY. PO TYM CZASIE ROZWAŁKOWUJEMY TRZY CZWARTE NAKŁÓWAMY WIDELCEM I WYKŁADAMY GOTOWˇ MASĘ. RESZTE CIASTA WAŁKUJEMY I UKŁADAMY NA MASIE PIECZEMY OK GODZINY W ROZGRZANYM PIEKARNIKU. PO WYSTYGNIECIU POSYPUJEMY CUKREM PUDREM

POZDRAWIAM I POLECAM BLENDA:)

08:06, blenda2007
Link Komentarze (1) »
wtorek, 08 stycznia 2013

SKŁADNIKI:

-OPAKOWANIE SZPINAKU

- 3 ZˇBKI CZOSNKU,WEGETA,MASŁO

- 3 ŁYŻKI MˇKI 

- 3 JAJA

-OPAKOWANIE SERKA TWÓJ SMAK

- ŁOSO¦

PRZYGOTOWANIE:

SZPINAK SMAŻYMY DODAJEMY CZOSNEK WYCISNIETY PRZEZ PRASKE WEGETE I 1 ŁYŻKE MASŁA.CZEKAMY AZ WYSTYGNIE. BIAŁKA UBIJAMY NA MASĘ DODAJEMY MˇKE ŻÓŁTKA I SZPINAK WYLEWAMY NA WYŁOŻONˇ PERGAMINE BLACHE I PIECZEMY OK 20 MIN W ROZGRZANYM PIKEARNIKU. WYJMUJEMY I ZWIJAMY W RULON ZOSTAWIAMY NA 30 MIN AZ WYSTYGNIE ROZWIJAMY I SMARUJEMY SERKIEM TWOJ SMAK NA BRZEG WYGLADAMY ŁOSOSIA I ZWIJAMY W RULON ZOSTAWIAMY NA PARE GODZIN W LODÓWCE.

JEMY SMACZNEGO:)

 

11:25, blenda2007
Link Komentarze (7) »
poniedziałek, 07 stycznia 2013

DZI¦ MAM DLA WAS PRZEPIS NA PIERSI Z KURCZAKA NA SŁODKO A MIANOWICIE Z BRZOSKWINIˇ I CIASTEM FRANCUSKIM Sˇ NAPRAWDE PYSZNE POLECAM

SKŁADNIKI:

- JEDNA DORODNA PIER¦ Z KURCZAKA

- PUSZKA BRZOSKWIŃ

- PRZYPRAWA DO KURCZACZKA

- CIASTO FRANCUSKIE

PRZYGOTOWANIE:

PIERSI KROIMY I BIJEMY JAK NA TZW SCHABOWE PRZYPRAWIAMY DUŻˇ ILO¦CIˇ PRZYPRAWY DO KURCZAKA. BRZOSKWINIE KROIMY W PASKI I UKŁADAMY NA PIERSI. NASTĘPNIE CIASTO FRANCUSKIE KROIMY W PASKI I UKŁADAMY NA PIERSIACH. MOŻNA POSMAROWAĆ JAJKIEM ROZBEŁTANYM Z WODˇ I PIECZEMY.

14:04, blenda2007
Link Komentarze (2) »
niedziela, 06 stycznia 2013

WRAZ Z NOWYM ROKIEM POSTANOWIŁAM SCHUDNˇĆ I NIE KUPYWAĆ SŁODYCZY:) DLATEGO W MOIM DOMU NIE MA ŻADNYCH SŁODYCZY ŻADNYCH!:)ALE... NO CÓŻ JEST NIEDZIELA A MNIE NASZŁA OCHOTA NA CO¦ SŁODKIEGO. PAMIETAŁAM JAK MÓJ BRAT ZROBIŁ PYSZNE SODZIAKI STAD POSTANOWIŁAM ZROBIĆ KILKA;)JA CHCIAŁAM ZJESC OCZYWI¦CIE SYMBOLICZNIE JEDNEGO;)A WIEC ZADZWONIŁAM DO BRATA I OKAZAŁO SIĘ ŻE NIE MAM NIC CO JEST POTRZEBNE DO SODZIAKÓW. ZMODYFIKOWAŁAM TROSZKE PRZEPIS. (STAJE SIĘ CORAZ ODWAŻNIEJSZA W KOMBINOWANIU KUCHENNYM) HIEHIE A CO TAM NAJWYZEJ TROCHE BRZUCH POBOLI;)NO WIEC PRZEDSTAWIAM PRZEPIS NA SODZIAKI BEZ SODY I ...BEZ W SUMIE NICZEGO CO JEST POTRZEBNE DO ICH WYKONANIA. 

SKŁADNIKI:

- 1/2 SZKL MˇKI TORTOWEJ

-1/2 SZKL MˇKI ZIEMNIACZANEJ

- 2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

- 2 ŁYŻECZKI CUKRU PUDRU

- 1/4 SZKL CUKRU PUDRU

- 1/2 SZKL MLEKA

- 1/2 OPAKOWANIA SERKA TWÓJ SMAK (NATURALNY)

-OLIWA DO SMAZENIA I CUKIER PUDER DO POSYPYWANIA

PRZYGTOWANIE:

WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZAGNIATAMY DO MOMENTU AZ CIASTO STANIE SIE PLASTYCZNE. ROBIMY NIEWIELKIE KULKI Z CIASTA I DŁOŃMI ROBIMY Z NICH WALEC NASTEPNIE ŁˇCZYMY W KÓŁKO Z DZIURKˇ:)SMAŻYMY NA ROZGRZANYM OGNIU I POSYPUJEMY CUKREM PUDREM:)A OCZYWISCIE PO OSTYGNIECIU 

PS. SODZIAKI WYSZLY PYSZNE:)NIE MA ANI JEDNEGO:)

POZDRAWIAM I ZACHECAM DO WYPROBOWANIA SODZIAKÓW BEZ SODY BLENDA:)

 

19:31, blenda2007
Link Komentarze (5) »
pi±tek, 04 stycznia 2013

BUŁECZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO SPOSÓB NA SZYBKˇ I ¦WIERZˇ PRZEKˇSKĘ. ZROBIENIE ZAJMUJE NIE WIECEJ NIŻ 3 MIN :)

SKŁADNIKI:

-OPAKOWANIE CIASTA FRANCUSKIEGO

- BRZOSKWINIE W PUSZCE

- CUKIER

- ŻÓŁTKO I WODA

PRZYGOTOWANIE:

Z CIASTA WYCINAMY KWADRATY W ¦RODEK WKŁADAAMY BRZOSKWINIE I SKŁADAMY WSZYSTKIE ROGI DO ¦RODKA I TAK Z KAŻDYM KWADRATEM POSYPUJEMY CUKREM I SMARUJEMY ŻÓŁTKIEM ROZBEŁTANYM Z WODˇ. PIECZEMY W ROZGRZANYM PIEKARNIKU OK 30 MIN:)

08:05, blenda2007
Link Komentarze (6) »
¶roda, 02 stycznia 2013

 

CZYLI?¦LEDZ POD KOŁDERKˇ:)

SKŁADNIKI:

- 4 PŁATY ¦LEDZIA

- 2 GOTOWANE ZIEMNIAKI

- 2 MARCHEWKI

- 2 JAJKA NA TWARDO

- MAJONEZ

PRZYGOTOWANIE:

¦LEDZIE MOCZYMY W WODZIE. MARCHEWKE ZIMENIAKI I JAJKO GOTUJEMY. ZIEMNIAKI KROIMY W KOSTKĘ MIESZKAMY ZE ¦LEDZIAMI I KŁADZIEMY NA SPÓD SMARUJEMY LEKKO MAJONEZEM. POTEM KŁADZIEMY STARTˇ NA TARCE DO WARZYW MARCHEWKE KŁADZIEMY ¦KEDZIE POKROJONE W KOSTKĘ I SMARUJEMY MAJONEZEM NA KONIEC ¦CIERAMY JAJKA. KONIEC I SMAKUJEMY:)

POZDRAWIAM BLENDA:)

 

08:02, blenda2007
Link Komentarze (5) »