znajdziesz tu przepisy na dania wegetariańskie, domowe wypieki i desery i nie tylko...:
O autorze
Zakładki:
POZOSTAW ŚLAD PO SOBIE
Ulubione
Współpraca napisz do mnie blenda2007@o2.pl
Darmowe licznikiDurszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl
Kategorie: Wszystkie | blenda2007@o2.pl | kontakt
RSS
piątek, 05 października 2012

DZIŚ PRZYGOTOWAŁAM DLA WAS ZNAKOMITY SPOSÓB NA ROZJAŚNIENIE WŁOSÓW. JESTEM BLONDYNKĄ I UWIELBIAM TĘ PŁUKANKĘ. WŁOSY STAJĄ SIĘ PO NIEJ NIECO JAŚNIEJSZE ODROSTY MNIEJSZE NO I TEN BLASK:)NAPRAWE POLECAM TO FAJNY DOMOWY SPOSÓB NA BLOND WŁOSY:)

PRZEPIS:

- 2L WODY

-OK. 5 SASZETEK RUMIANKU (JA MAM PRAWDZIWY ALE MOŻE BYĆ W SASZETKACH) 

DO MISKI WRZUCAMY SASZETKI RUMIANKU ZALEWAMY WODĄ I PRZYKRYWAMY NA OK 15 MIN. NASTĘPNIE MYJEMY GŁOWĘ JAK ZWYKLĘ NAKŁADAMY MASECZKE I PŁUCZEMY, NASTĘPNIE POLEWAMY WŁOSY NAPAREM Z RUMIANKU. CZYNNOŚĆ POWTARZAMY CO DRUGIE MYCIE:)

POLECAM BLENDA:)

środa, 03 października 2012

 

DZIŚ PREZENTUJĘ WAM PRZEPIS NA PYSZNĄ SZARLOTKĘ Z PRZEPISU MOJEGO TATY:)JEST NAPRAWDĘ PYSZNA.

PRZEPIS:

CIASTO:

-3SZKL. MĄKI

- 4 ŻÓŁTEK

- 1 MARGARYNA

- SZCZYPTA SOLI

- 1/4 SZKL CUKRU

- 2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

- 1 ŁYŻKA ŚMIETANY

FARSZ JABŁKOWY:

- OK 2 KG JABŁEK

- CUKIER OK 1/4SZKL

-CUKIER WANILIOWY

- CYTRYNA

 

MĄKE, PROSZEK,SÓL WYMIESZAĆ ZE SOBĄ. DODAJEMY ŻÓŁTKA, ŚMIETANĘ ORAZ MARGARYNĘ. UGNIATAMY NA JEDNOLITĄ MASĘ (TAK ABY CIASTO ODSTAWAŁO OD DŁONI OPCJONALNIE DODAJEMY STOPNIOWO CORAZ TO WIĘKSZA ILOŚĆ MĄKI). WSTAWIAMY CIASTO DO LODÓWKI NA 1 GODZINĘ LUB DO ZAMRAŻARKI NA OK 20 MIN. W TYM SAMYM CZASIE:).... OBIERAMY JABŁKA I TRZEMY NA TARCE O GRUBSZYCH OCZKACH A NASTĘPNIE SKRAPIAMY CYTRYNĄ ABY JABŁKA NIE ZCZARNIAŁY. WRZUCAMY NASZE JABŁUSZKA DO GARNUSZKA I GOTUJEMY Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM DO MIĘKKOŚCI.

POŁOWE CIASTA WAŁKUJEMY I UKŁADAMY W BLASIE ORAZ ROBIMY DZIURKI WIDELCEM. UKŁADAMY  NASZ FARSZ. NASTĘPNIE WAŁKUJEMY DRUGĄ CZĘŚĆ CIASTA I UKŁADAMY NA JABŁKACH. PIECZEMY W ROZGRZANYM WCZEŚNIEJ PIEKARNIKU OK 1 GODZINĘ.

WYJMUJEMY POSYPUJEMY (OCZYWISCIE JAK WYSTYGNIE)CUKREM PUDREM:D

JEST NAPRAWDE PYSZNA!!@@:) 

08:21, blenda2007
Link Komentarze (3) »
poniedziałek, 01 października 2012

Kuchnia to dla mnie nie tylko przygotowywanie potraw. Staram się zawsze używać produktów dostępnych dla mnie w kuchni do pielęgnacji. Dziś przedstawiam wam przepis na sprawdzony domowy przepis na peeling kawowy. Doskonale ściera naskórek oraz nawilża skórę a przy tym obłędnie pachnie:)Używać go można zarówno do całego ciała jak też do twarzy. Zachęcam gorąco do wypróbowania:D 

PEELING KAWOWY

PRZEPIS:

- 150 ml kawa naturalna (chroni skóre przed szkodliwym działaniem UV, regeneruję skórę i przywraca jej blask i dotlenia, poprawia mikrokrążenie dzięki czemu skóra ma zdrowy wygląd)

- 3 łyżki soli (koniecznie drobnoziarnista gruboziarnista może zbyt podrażnić działanie: wyłącznie ścierające)

- 1 łyżeczka cynamonu (opcjonalnie dla ładnego zapachu działanie: ujędrniające, rozgrzewające)

- ok. 3 łyżek OLIWA Z OLIWEK (witamina F chroni skórę przed utratą wilgoci)

ZACHĘCAM DO WYPRÓBOWANIA:)

 

poniedziałek, 24 września 2012

WITAJCIE OD JAKIEGOŚ CZASU CHODZIŁA ZA MNĄ MYSL ABY ZAŁOŻYĆ BLOGA KULINARNEGO UWIELBIAM GOTOWAĆ I UWIELBIAM WSZYSTKO CO Z KUCHNIĄ ZWIĄZANE. TU WYOBRAZNIA MOJA JEST NIEOGRANICZONA. TEN BLOG BĘDZIE GŁÓWNIE ZBIOREM RÓŻNYCH PRZEPISÓW, KTÓRE SAMA PRZETESTOWAŁAM LUB KTÓRE PODPATRZYŁAM:)....ALE ZOBACZYMY CO Z TEGO WYJDZIE JESZCZE:))))))))

POZDRAWIAM BLENDA

15:25, blenda2007
Link Komentarze (1) »
1 , 2 , 3 , 4 , 5